Αναφερόμενος πόνος ( ισχίο , βουβωνική χώρα )

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDF

          
 
Τι είναι ο αναφερόμενος πόνος ;

Ο ορισμός « αναφερόμενος πόνος »  σημαίνει ότι υπάρχει πόνος σε μια περιοχή του σώματος ο οποίος προέρχεται και οφείλετε σε μια άλλη απομακρυσμένη περιοχή. Ο αναφερόμενος πόνος είναι κάτι που συναντάμε συχνά στην κλινική πράξη.

Αιτία αναφερόμενα πόνο στο ισχίο και την βουβωνική χώρα

Η οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης και οι ιερολαγόνιες αρθρώσεις αποτελούν κύρια πηγή του αναφερόμενου ( ανακλώμενου ) πόνου στην περιοχή του ισχίου και της βουβωνικής περιοχής ( βλέπε ανατομία ισχίου).  Μερικές από τις πιο συνηθισμένες αιτίες είναι οι παρακάτω :


Συμπτώματα του αναφερόμενο πόνου στο ισχίο και την βουβωνική χώρα

Οι ασθενείς με αναφερόμενο πόνο στο ισχίο μπορεί να μην αισθάνονται πόνο στην περιοχή που υπάρχει η βλάβη και από την οποία αντανακλά ο πόνος. Συνήθως ο πόνος είναι ακαθόριστος και ποικίλει όσο αφορά την ένταση.

Υπάρχει περίπτωση ο πόνος να αντανακλά και στην μέση , στην πρόσθια ή οπίσθια επιφάνεια  των μηρών και στην γάμπα. Μιας και αρκετές φορές εμπλέκεται νευρικός ιστός οι ασθενείς βιώνουν βελονισμούς και μουδιάσματα στις παραπάνω περιοχές.

Διάγνωση του αναφερόμενου πόνου στο ισχίο και στην βουβωνική περιοχή

Η υποκειμενική ( λήψη ιστορικού ) και αντικειμενική ( κλινική εξέταση ) αξιολόγηση είναι επαρκείς για την διάγνωση του αναφερόμενου πόνου. Ανάλογα τα ευρήματα , επιπλέον εξετάσεις της πάσχουσας περιοχής επιβεβαιώνουν την βλάβη ή του τραυματισμό.

Θεραπεία του αναφερόμενου πόνου στο ισχίο και την βουβωνική χώρα

Η θεραπευτική αντιμετώπισης του αναφερόμενου πόνου είναι ανάλογη του αιτίου που την προκαλεί. Έτσι βασικό ρόλο έχει η σωστή αξιολόγηση για να βρεθεί το αίτιο και να γίνει η επιλογή της κατάλληλης θεραπείας 

Γράφει ο Φίλιππος Γκέκης PT, MT
 
 
Κορυφή

Αναζήτηση

Language - Γλώσσα

Greek English French German Italian Spanish

Πληροφορίες-Επικοινωνία

Φυσικοθεραπευτήριο : Γ. Λύρα 110 Κηφισιά 14564

Τηλ : 2130046439

Κιν : 6974066551

Mail gkekispt@ymail.com 

Κορυφή
Copyright © 2009 PhysioAid Web site developed by Emmanouil Tsardoulias (etsardou[at]auth.gr)